Welcome
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed bibendum elit ac nunc ultrices, ut consectetur mauris convallis. Vivamus eget ante et metus laoreet dictum. Vestibulum id sodales enim. Nunc posuere nulla facilisis leo cursus, quis pretium risus luctus. Praesent vulputate augue eu augue aliquet, et tempor risus porta.
Archives
Categories

“Oss” og “Dem”

12 Jan “Oss” og “Dem”

I romjulen hadde jeg en samtale med den vakre modellen Maggie Alva. Vår felles interesse for modellyrket og våre sterke synspunkter og samfunnsengasjement bidro til en spennende samtale om det jeg har valgt å kalle for “oss” og “dem”. Hver dag eksponeres vi for medieomtaler, artikler og bilder som omhandler kropp og skjønnhet;  “Bli kvitt de ekstra kiloene”, ” Se hvordan hun gikk ned fra X kilo til X kilo på X antall uker” ” Har hun fått anoreksia? “

..Ikke rart samfunnet preges av usikkerhet og et stadig behov om annerkjennelse.

Det oppleves som propaganda der de slanke kvinnene forsøker å overtale andre om at det er bedre å være slank, mens plus sizere kjemper for sine rettigheter og forsøker å bevise at man ikke er kvinnelig med mindre man har mye å ta i. Hva skjedde med å omfavne hverandre og verdsette hverandre som kvinner, uansett form, størrelse og fasong?

Hvorfor skal det være et så stort skille mellom size zero og plus size? Hvorfor kan vi ikke, istedetfor å bli opplært til å endre på oss selv bli opplært til å akseptere oss selv og se at vi er vakre som vi er? Hvorfor skal det fremstilles at det ene er bedre enn det andre og defineres som “oss” og “dem” istedetfor å fokusere på at det er vakkert, uansett om det er lite eller stort?!

Er det slik at man må være anorektisk fordi man er tynn eller ha alvorlig fedme fordi man er feit? Ja, Du leste riktig -I’m fat and I’m proud of it! Ordet feit har fått en utrolig negativ betydning og da jeg sendte mitt første blogginnlegg til min bestekompis var det spesifikt èn del av innlegget han reagerte på. ” (…) Et annet lite problem jeg har da det kommer til å kjøpe designklær er størrelsen min og fett som har funnet en perfekt plass på brystet, maven, armene og til og med lårene mine. Fett som liker seg akkurat der det er og som nekter å bevege på seg( …) .”
“Skal du virkelig bruke ordet fett?” Vel, jeg kunne selvfølgelig byttet ut ordet fett med muskler, men det hadde vært en løgn. Uansett hvordan jeg prøver å kamuflere ordet så èr det fett, men hvem har sagt at fett er galt? Jeg trener opptil flere ganger i uken, spiser sunt og holder meg sunn!
Selv har jeg også venninner som ofte får høre at de må legge på seg. Iherdige forsøk på å spise mer, trene riktig og et håp om at tallene på vekten skal endre seg har blitt en stor del av hverdagen.

Hvorfor? For å tilfredstille samfunnets forventninger til oss.

Jeg har kommet frem til at det til syvende og sist handler om hvor flink man er til å slutte å bry seg. Så fort man slutter å bry seg om kravene som stilles til en fra samfunnet om hvordan man skal se ut og hvordan man skal kle seg vil selvtilliten komme snikende inn under huden.

What-Makes-You-Different-Makes-You-Beautiful_large

No Comments

Post A Comment