Welcome
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed bibendum elit ac nunc ultrices, ut consectetur mauris convallis. Vivamus eget ante et metus laoreet dictum. Vestibulum id sodales enim. Nunc posuere nulla facilisis leo cursus, quis pretium risus luctus. Praesent vulputate augue eu augue aliquet, et tempor risus porta.
Archives
Categories

Dropp desserten!

rp_Facebook_delingsbilde1200x630-1024x537.png

14 Dec Dropp desserten!

De siste par årene har jeg boikottet jul. Yes, you heard me right! Boikottet jul. Den type jul der jeg ønsker meg dyre gaver, kjøper enda dyrere gaver, og frotser i meg alt jeg får plass til av ribbe, medisterkaker, julepølse og riskrem. La oss ikke glemme julebrusen, godteriet, lefsene, sylten og alt det andre man stapper i seg mens man kan.


Jeg har derimot innført nye juletradisjoner.

Jeg kjøper gaver til barna, jeg kjøper kakao til mennesker som fryser på gata og jeg var en av de aller første som meldte seg på årets “Alternativ jul” når påmeldingen åpnet 23. Oktober!

Misforstå meg rett; dette er ikke et forsøk på å kritisere noen som helst. Det jeg prøver å si er at av og til er man nødt til å ta et steg tilbake, og se den store helheten fra et annet perspektiv. Virkeligheten ser som oftest annerledes ut da.

Fortsatt er det nesten 60 millioner barn i verden som ikke får gå på skole. Hvis alle barn i verdens mest fattige land lærer seg å lese, vil 170 millioner mennesker løftes ut av fattigdom. Hundrede og søtti millioner mennesker! 

I år har Redd Barna en julekampanje som setter fokus på hvor lite som skal til for å gi barn skolegang. Dersom du dropper bare én dessert i løpet av julefeiringen og heller gir pengene til Redd Barna (150,-) så kan 4 barn i Kambodsja få lære å lese. Det skal ikke mye til for å glede andre. For å totalt endre deres tilværelse.  

Jeg har bestemt meg for å droppe desserten. Dropp desserten, du også!
Klikk her for å bidra.

kakestykke

 

No Comments

Post A Comment